1º cap de setmana del IV Curs d’Iniciació a l’Espeleologia

23 març 2017 per Neus Domingo

Aquest cap de setmana passat va començar el IV Curs d’Iniciació a l’Espeleologia. 8 Cursetistes disposats a endinsar-nos dins del món subterrani, a descobrir nous llocs que no estan a l’abast de tothom!

Tot comença el dissabte al matí al local de l’entitat en les classes teòriques: vocabulari nou, paraules molt tècniques, eines que fins aquell moment no les coneixíem. Tot ens resultava molt abstracte però tot tindria el seu sentit a l’endemà diumenge, a l’exterior de la Cova Cambra.

Dissabte la tarde vam quedar a l’església de la Raval de la Llet per anar tots junts a la Cova del Garrofer situada al Barranc de Sant Llàtzer. Allí, ens posem el mono, les genolleres, ens provem l’arnés, l’ajustem, casc, frontal i després de la foto de
rigor, pugem uns metros fins trobar-nos a l’entrada de la cavitat. Nervis, incertesa pel que ens trobarem… una barreja d’emocions de fer algo nou! Ens dividim en dos grups i anem entrant. Un cop dins, ja ens van dir que passaríem per gateres estretes, i allí trobem l’anomenada “Gatera del TRIANGLE” i tant estreta que era!!! Un cop superada,  Jordi instal·la l’Electron, que son unes escaletes de metall a l’antiga, seguim avançant i quedant bocabadats en la bellesa de les parets, una semblava que tota la paret fos bròquil!! Increïble!! Un cop finalitzada el primer contacte en les coves, anem a fer una més que merescuda cervesa!!

 

A l’endemà en trobem a les 8h. a les Oficines del Parc Natural a Roquetes i ens posem en marxa, direcció al Port, concretament

a la Mola, abans fem una paradeta a Pous de la Neu a fer un caferet. Una vegada som a la Mola, ens dirigim cap a Cova Cambra on els monitors ens explicaran com utilitzar el dressler per baixari el croll juntament amb el puny i pedal per progressar. Els monitors ens munten un circuit per a practicar, la veritat és que es necessita molta força i “manya”… el croll a alguns ens fa suar!!! Però ens en sortim força bé!

Després de dinar i agafar forces,ens dirigim cap a l’Avenc del Salany, ja preparats per a baixar en les cordes i en la pràctica del matí. Els nervis per fer-ho bé i l’emoció de fer-ho per primera vegada son increïbles i un cop baix, comencem passant per gateres i grimpant per anar de sala en sala on les parets i les formacions son impressionants!!!

Per últim, donar les GRÀCIES als monitors per l’esforç, la dedicació, la paciència, l’entusiasme i les ganes que ens transmeten!!! Sou genials!!!!

 

Esperem “en candeletes” el pròxim cap de setmana per a seguir en el curs!

 

Neus

 

Més fotos a: https://www.dropbox.com/sh/acx12dwtwgschg6/AABaLJ9MfR6jNhFogU5mC1mva?dl=0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *