7a Caminada Popular IDECE (Actualitzada data a 27/10/19)

22 octubre 2019 per Jordi Ortiz

INSCRIU-TETRÍPTIC

El dia 27 d’octubre del 2019, caminarem des de Flix, veurem a l’altra part de riu el “Castell Nou” (1) el meandre que fa el riu Ebre, el transbordador, visitarem la rampa de peixos de l’assut d’Ascó, fins arribar  al poble de Vinebre, final de la ruta. On l’Ajuntament ens facilita la visita a la Casa Natal d’Enric d’Ossó (2)

Dades de la Sortida:

De 8:00 a 8:30 del mati acreditació a la zona esportiva de Vinebre (on deixarem els cotxes i agafarem el bus, que ens portarà a Flix).

De 8:45 a 9:30 esmorzar a Flix a càrrec de l’organització.

9:30 Arrancarem, creuarem el riu Ebre i per un magnífic camí de ribera veurem el Castell de Flix, recorrerem el meandre de Flix i un bonic camí de ribera ens portarà fins una zona d’esbarjo on ens espera un avituallament. Poc després passarem per davant del transbordador municipal. Seguim per una pista que coincideix amb el GR, sempre prop dels riu fins arribar prop de l’Assut d’Ascó on els voluntaris ens explicaran el perquè de la rampa per a peixos que s’ha construït (també podrem avituallar). Seguirem per la vora del riu fins arribar a Vinebre on ens refrescarem i anirem a visitar la Casa Natal d’Enric d’Ossó. I donarem per acabada la nostra caminada. Son un 14,6 quilòmetres en molt poc desnivell. Apta per a tots els públics.

Imprescindible: Portar roba i calçat adequat per caminar aquesta distancia, una gorra o barret per protegir-nos del sol.

www.turismevinebre.cat/que-visitar

www. turisme.flix.cat


(1) El Castell Nou és un fortí edificat el 1874, en el decurs de la tercera carlinada, sota la direcció del mestre d’obres tortosí Gaetà Blanch Sebastià, i amb la col·laboració forçosa dels habitants de Flix i pobles del voltant. La fortificació va ser construïda al turó més elevat del meandre per tal de protegir un centenari pas de barca, el del riu de dalt, i no va caure fins al final de la guerra, després de ser assaltat per les tropes del general Eduardo Gamir, el 19 de juny de 1875.

(2) Aquesta és la casa natal de Sant Enric d’Ossó i Cervelló, nascut a Vinebre el 1840, i que, el 1876, va fundar la Companyia de Santa Teresa de Jesús. El 1979, 83 anys després de la seua mort, Enric d’Ossó va ser beatificat, i l’any 1993 va ser santificat, fet que el va convertir en el primer Sant de la Ribera d’Ebre.

Es tracta d’un edifici cantoner de planta baixa, pis i golfes, que les monges teresianes, propietàries de l’edifici, han convertit en una Casa-Museu, on ofereixen visites guiades concertades. Dins s’hi poden contemplar utensilis de l’època i objectes fets servir per Sant Enric d’Ossó, tant en la seva infància com, més endavant, quan ja era seminarista. Entre altres coses, es conserva el llit on va nàixer, mobles i utensilis de diverses estances, el despatx que feia servir quan va ser més gran i la seua habitació natal, convertida avui en oratori.

Enric d’Ossó i Cervelló va deixar fundats 32 col·legis amb 400 religioses, entre ells, el de Vinebre.

Credits de la fotografia de la casa: Vinebre Actiu

INSCRIU-TETRÍPTIC

TRIPTIC

Àlbum de fotos

Els comentaris estan tancats.