Crònica de l’excursió del dia 25 de febrer: La cova de l’Aigua

26 febrer 2024 per Jordi Beltran

Aquest diumenge tocava sortida combinada amb els companys de la secció d’espeleologia per a descobrir una activitat diferent a la nostra habitual: La introducció al món de les coves. Hem anat a la Cova de l’Aigua.

El dia s’ha aixecat amb pluja i molt tapat, cosa que augurava una sortida passada per aigua, encara que dins d’una cova potser no és tant important a no ser que plogui molt.

Ens hem trobat al Refugi de la UEC, on han fet cap els 15 valents que s’han arriscat a sortir malgrat el mal temps. Després d’uns cafès a l’escalfor de l’estufa, hem sortit cap a la cova. Malgrat que la pluja no ens espanta, hem escurçat el trajecte sota la pluja anant en cotxe fins a l’entrada de la sendera, al camí dels Clots.

Oh sorpresa!!! En baixar del cotxe i començar a distribuir el material necessari, ens n’adonem que ha parat de ploure i fem la curta pujada fins al forat sense mullar-nos. Després de col·locar-nos l’arnes, el casc i el frontal, anem baixant a la cova amb la ajuda dels companys d’espeleo, els seus consells i una imprescindible corda de seguretat .

La baixada és lenta (sort que no som molts). Després gaudim dels bonics racons de la cova, amb unes boniques formacions càrstiques. Fem la foto de grup i cap amunt. La sortida de la cova és molt més ràpida. Baixem fins als cotxes amb bon temps i bona temperatura a temps de tornar al Refugi a les 13 h per a fer la cervesa, unes patates i comentar la sortida. Alguns han aprofitat el bon dinar que ens dóna Josep, el guarda del Refugi

Joan Pujals

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *