Sortida per TIVISSA

18 març 2022 per Neus Domingo

Aquest passat diumenge, un grup d’amics de la UEC, desafiant la pluja, vàrem fer la sortida programada per la Serra de Tivissa.

Vàrem quedar a les 09:00 davant del camp de futbol de Tivissa. Tots puntuals !!

Comencem a caminar pel carrer de la Foix. Al final del carrer agafem un PR-C que ens porta a Coll de Cabells, sota mateix de la Roca del mateix nom.

En el coll agafem el Camí dels Borjos, i després de caminar una bona estona, fem una parada per esmorzar a la Cova de la Gralla, on ens podem refugiar del vent i del fred.

Seguim l’excursió en direcció al Pujador del Blaiet, que és un pas equipat amb cable i grapes, tipus via ferrada, però com està tot molt humit, pugem dalt de la serra pel Grau de la Puça, que ja teníem previst per si algú no volia passar pel pujador o si es venia amb algun gosset.

Un cop dalt dalt cingle de la Puça, el camí ja és més planer i ens porta al Coll de Monetze tot passant pel Corral de Riba (cabretes) ón ens fem una foto de grup.

Aqúi al coll agafem el Camí de la Fena per anar al Coll de la Llena, tot passant per sota del Rei i la reina (2 roques solitàries molt boniques).

Des de el Coll de la Llena pugem a Roca Verdura on tenim una magnífica vista de Tivissa i els seus voltants.

Comencem a baixar a Tivissa per Les Voltes de la Llena, que és un magnífic, i ben conservat, camí empedrat, que es feia servir, anys fa, per portar el peix de l’Ametlla a Tivissa.

Aquest camí ens portaria fins a Tivissa, però com anem amb el temps just , doncs hem demanat taula al restaurant Missamaroi, agafem la Drecera de la Marça de Dalt, que ens deixa davant mateix del restaurant.

Amb un dinar, i una esplèndida companyia, acabem el dia a Tivissa.

Fins la propera amics!!!

Lluis Maria Massó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *