El Barranc d’Orió i els seus intrèpids excursionistes

14 gener 2019 per Jaume

Ahir, i aprofitant la sortida de calendari proposada pels grans excursionistes que tenim a l’entitat, a una de les raconades que per un servidor és de les més boniques, feréstegues i amagades del nostre Port vam matinar i ens vam endinsar fins Lloret, on deixàvem els cotxes i començàvem amb la ruta.

El principi, exigent i dur, ja que s’ha de pujar fins Morralets, abans no obstant passant, prop dels bufadors, el racó del moro, cova pintada i per l’escarrissó de Borosa, on aprofitem i ens fem algunes fotografies.

També abans d’aquí, podem veure una súper figuera al ben mig d’una tartera, imatge que no deixa a ningú indiferent ja que és increïble que aquest arbre s’hagi pogut fer d’aquestes dimensions aquí al ben mig de l’arrossegador aquest.

Un cop superem el primer escarrissó, un dels objectius de la ruta, aprofitem per arribar i amagar-nos un poc del vent als mateixos Morralets i esmorzem, que la gana ja esta feta. Aquí entre unes quantes explicacions de la zona, i el què ens queda i el què farem, dues persones del grup decideixen abandonar-nos i anar a beure cova pintada i cap al cotxe, nosaltres continuem i anem cap al coll on ja ens endinsarem al Barranc d’Orió. Passem per la font propera al coll, no obstant seca, i ja les primeres vistes són espectaculars!!!! Per allí anirem!!!! Si???? No potser!!!! Si no hi ha pas!!!!

Veus el pont??? Doncs d’aquí un rato el veuràs més a prop!!!!! Ara queda no perdre’ns degut a la falta d’una traça clara tot i les marques i nombroses fites que hi ha al llarg del camí, ja que la vegetació en tot el seu esplendor ens fa de vegades algun engany i ens tapa el sender.

Pareix més que una excursió, un taller interpretatiu!!!! Deixam agrair als 2 sherpes que ens portaven i les seves masterclass per conèixer el territori i com facilitar-te les sortides sabent interpretar el què veiem juntament amb el què podem fer.

Anem fent a pas lleuger i contemplant la immensitat de la raconada i el pati que hi ha al llarg de tot el barranc, on s’hi podria fer un salt al buit que de ben segur no et trobarien!!!!!

Així, arribem sota el pont d’Orió, on un dels participants aprofita per visitar-lo i fer un “sube y baja”. Llavors, tots plegats arribem a una petita tormina, on dinem, alguns, molt ben preparats amb una fideuà que a més d’un li surten los ulls d’òrbita i tot!!!! Com ens cuidem!!!!

Ara ja sí, com aquell que diu, tenim l’excursió cara avall, enfilem cap a l’Escarrissó de Barretes i la font als seus peus, que vàrem netejar aquest estiu 2 integrants del grup i que gràcies a aquest fet, de ben segur que algun animalet ha pogut aprofitar i beure-hi!!!!

Sortim cap al Coll de Lloret, no obstant el deixem enrere i anem cap a Coll Ventós, on ens posem plans i gairebé volem!!!! Mareta meua!!!! Què bèstia!!!!! I els bous per allí, no obstant això sí, a les raconades ben resguardats i tranquils. Jo crec que s’oloren que portem un carnisser amb nosaltres, ja que sols veure’ns s’espanten i marxen.

Ara anem resseguint trossos de senders que creuen la pista, i arribem a la Cova del Clot de l’Hospital, amb el seu pou cavat dintre, i on els bous i vaques passen bastantes estones de ben segur. Continuem i veiem una bassa de roca, per tal de poder beure el bestiar.

Finalment arribem als cotxes, on aprofitem per fer-nos la fotografia de rigor i acomiadar-nos fins la propera aventura!!!!

Enllaç d’algunes fotografies.

Més fotos de la súper excursió

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *