La clàssica cremada de torrons per Sant Esteve

26 desembre 2018 per Jaume

Avui hem pogut gaudir d’un fantàstic dia d’hivern, rodejats d’un entorn muntanyenc i amb ganes de cremar molts torrons fruit dels excessos d’aquests Nadals i així poder preparar-se pel que tocava avui: los canalons!!!!

Així, i amb els 5 minuts de cortesia em sortit tots plegats de la Plaça de l’ajuntament de Tortosa, abans però, degut a algun pesat, fent-mos una fotografia de grup.

Hem anat caminant tranquil·lament pels carrers de Tortosa, endisant-nos pel barranc de Caputxins, fins trobar el primer corriol que ens deixaria gaudir de l’entorn tant bonic i salvatge que tenim i a sols 2 minuts de casa. Aquest any, em continuat pel barranc i després de trobar la sendera que ens portaria a la pista, em continuat fins arribar a l’encreuament de les Revoltes, aprofitant per descobrir alguns la Cova Garrofer, explorada per molts dels cracks de la nostra entitat i rememorant vivències, alguns, que de menuts ja hi entraven amb una simple pila per descobrir aquest món subterrani que tenim.

Camí de les Revoltes, al final hem trencat per sortir i poder visitar també el pouet que tenim a la vora i que dues persones, ens han explicat com s’ho havia fet el possible pagès per recollir l’aigua mitjançant la simple roca i canalitzant-la fins allà dintre.

Hem seguit i sortint d’alt del sender dels Lliris, hem fet unes quantes fotografies i ens hem tret un poc més de roba, mentre miràvem els Colls de Santa Caterina, amb la seva boirina degut a la inversió tèrmica que teníem avui. Quina estampa més bonica.

Seguim fins a l’encreuament amb el GR per pujar-hi i arribar a l’encreuament amb la pista i la carretera de les antenes, on alguna persona que altra ens ha ensenyat algun corriol més que properament un servidor anirà i descobrirà per així poder conèixer bé.

Així, arribem a la Creu de Coll Redó amb les últimes esbufegades i xorreres i esmorzem que la gana ja esta feta. Un dels companys mentre va preparant el trípode per fer una fantàstica foto de tots plegats als voltants de la creu.

Sense perdre molt més temps, seguim cap al Coll de l’Alba on aprofitem i fem alguna que altra fotografia gaudint de la inversió tèrmica que abans ja he comentat i es veu degut a la serralada dels Ports a tota la seva vall.

Continuem pel sender, fins retrobar la carretera de baixada i on aprofitem per passar pel costat de l’antiga cementera i observant els seus tres funerals (per fer un ràpel d’algun d’ells) (qui sap si aguantaria) dos comentaris entre dues persones.

Arribem a l’ermita de Mig Camí, on aprofitem per refrescar-nos i ens trobem amb uns quants amics i “biciclistes” totals que també aprofiten per cremar alguns dels torrons i gaudint del temps que tenim.

Sense més dilació, comencem a baixar cap al Barranc del Rastre, on un dels companys havia marcat i molt bé el corriol, i que és fantàstic quan un servidor no hi havia passat mai. Amb unes escaletes fetes a la pedra hi tot arribem a sota el barranc i el resseguim, passant per sota del Club de Tennis de Tortosa i l’ermita de Montserrat, arribem sota la bifurcació del Parador i prosseguim pels carrers del Rastre fins arribar una altra vegada a la plaça de l’ajuntament, on ens donem les bones festes i fins la propera!!!!

Algunes de les fotografies del dia:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *