CAMPIONAT DE CATALUNYA D’ESCALADA DE DIFICULTAT

16 abril 2012 per uectortosa

El passat dissabte 14 d’abril la UEC Tortosa va organitzar el Campionat de Catalunya d’Escalada de Dificultat de la FEEC al rocòdrom municipal de Tortosa. La prova, a més a més, també puntuava per la Copa Catalana de l’especialitat.
Com ja és habitual al matí van poder mostrar les seves habilitats els escaladors de les categories sub-12, sub-15 i veteranes. A la tarda va ser el torn dels veterans, sub-18 i absoluta; aquesta última va atraure més expectació doncs desvetllaria els noms dels nous campions de Catalunya.
 La competició va transcórrer amb normalitat i prou fluïdesa, amb un nombre total de 59 participants. El públic i els escaladors van poder gaudir de l’espectacle de la doble via a les classificatòries. El nou format agrada al competidor i afavoreix l’espectacle. Les finals es van caracteritzar per l’exigència dels traçats. Els desploms van posar a prova la resistència i tècnica dels escaladors. Cal destacar el traçat de les dues finals absolutes, una tirada d’uns 20 metres que superava diferents desploms i que finalitzava recorrent el sostre fins el punt més alt.  
La final de la categoria absoluta va tenir un clar dominador, el vigent campió del Món, Ramon Julián (GE Manlleu), que va ser l’únic capaç de llegir correctament el traçat que varen preparar els equipadors i arribar al top. En unes declaracions posteriors va reconèixer la duresa del recorregut, fet que va provocar les diferents parades quasi obligades per recuperar forces. Van completar el podi Gerard Rull (CE del Masnou) i Marco Jubes (GE Manlleu).
La final de la categoria absoluta femenina també va caracteritzar-se per la exigència física i tècnica. A remarcar l’empat entre Marieta Cartró(CEUETL SE) i Helena Alemán (CM Sant Llorenç), que va provocar haver de fer una superfinal per decidir la nova campiona de Catalunya.
La competició va finalitzar una mica més tard del previst per la disputa d’aquest desempat entre la Marieta i l’Helena. Les dues escaladores, ja esgotades després d’una llarga competició, van entregar-se al màxim per arribar al top. En aquest darrer intent, però, tan sols Helena va ser capaç de completar el recorregut. Finalment la tercera classificada fou Leonor Font (Foment Excta. Barcelona).

En finalitzar la prova, Jordi Merino, president de la FEEC, va fer l’entrega del guardó a Ramon Julián, acreditant-lo com a nou campió de Catalunya d’escalada de dificultat. Paral·lelament, Cinta Espuny i Vidal, representant territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, va guardonar a la nova campiona de Catalunya Helena Alemán.

 

Ramon Julian Puigblanqué











                                      Helena Alemán Sobrino

 
 

 21 i 22 d’abril:
COPA DE ESPAÑA DE ESCALADA DE DIFICULTAD 

Aquest proper cap de setmana tenim una nova cita amb la competició d’escalada, no hi podeu faltar.
Més informació:       Competicions d’escalada UEC Tortosa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *