Crónica excursió Mas de Burot – Cim de Roques Benet – Moleta del Salvatge – Coll de Membrado – Coll de Botana – Cova Benaixa – Pena de Gall

10 abril 2024 per Jordi Ortiz

Mas de Burot – Cim de Roques Benet – Moleta del Salvatge – Coll de Membrado – Coll de Botana – Cova Benaixa – Pena de Gall

El Diumenge 7-4-24 ens vam reunir 15 amants del senderisme per fer una ruta mítica del Port; Les Roques Benet.

 Vam deixar els cotxes a la bifurcació de la pista del Mas de la Franqueta amb la de les Eres.

 Iniciem  camí pel sender del barranc de la Pineda que ens portaria a la Pena de Gall, però en pocs metres ens desviem a l’ esquerra per visitar el Mas de Burot, on es trobant uns panells d’ informació de com es construïen els masos de la zona i de molt mes llocs prou interessants.

Finalment decidim no refer el camí fet i continuem fins trobar la pista que ens portarà al començament del sender que ens pujarà a dalt de Roques Benet; passant per la cova de l’Angerra i el pujador de la Roca Grossa. Finalment arribem al cim del Castell ( la roca mes gran) envoltats per

 un fort  vent, que fa  que l’estança a dalt fos mes curta del que voldríem,

De baixada vam tindre temps de veure un petit ramat de salvatges (cabres)pasturant tranquil·lament al Coll de les Roques sense immutar-se ni pel vent ni per la nostra presencia .

Tornem a baixar la canal(pujador de la roca Grossa) i abans d arribar a la cova de l’Angerra a mà esquerra seguim un corriol bastant clar que ens dura als peus de la Moleta del Salvatge,i  fen unes petites grimpades sense cap dificultat, arribem dalt la Moleta.

Emprenem el sender que ve per l’ esquerra de la Moleta del Salvatge parant molt de compte perquè es un sender a la vora del cingle, encara que  net i prou ample.

Arribem al coll de Membrado (pista) i enfront tenim el cap de sender que ens durà al Coll de Botana per agafar ja la baixada cap el punt de inici passant primer per la cova Benaixa i desprès per la Pena de Gall, i ja en no res estem als cotxes.

 Hem gaudit de l’ excursió malgrat el vent amb la pols i sorra que molestava a la cara.

I finalment ho celebrem  fent la cervesa que també forma part de la sortida.

Lluís Duran (excursò) 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *