Votant per l’àrea de la Vall

29 abril 2019 per Jaume

Ahir teníem dues feines ben importants, la primera gaudir i xalar de la proposta d’excursió del nostre calendari i la segona anar a votar a les eleccions. Així doncs, ens aixequem ben d’hora ben d’hora i com ja és habitual ens trobem al pàrquing de la Rambla Pompeu Fabra. Puntuals com sempre estava Jordi i Joan, tardons com sempre i un poc adormits Neus i un servidor…. Damunt pensem que ja han sortit i tirem cap a l’àrea de lleure on ens esperava un company camparlenc molt templat!!!!

Arribem a l’àrea on encara tot i sortir més tard en Joan i Jordi ens avancen i comencem amb l’excursió, una petita pujada fins Casetes Velles ens espera per davant, però els metres es van fent molt bé i els km van passant al mig de somriures i moltes aportacions de llocs i racons nous que anem descobrint.

Bé doncs, passem pel Mas de Barró on en Jordi ens comenta que al costat tenim el Mas de Llovera i d’aquí la dita “als …… de llovera”. Ens fem algunes fotografies, la primera sofreix un petit accident ja que cau la càmera al terra però bé, ho podem solventar molt bé i finalment en fem 4 o 5 degut a les petites bromes que anem fent com a xiquets menuts!!!!jejeje

Continuem amb la ruta i aquesta vegada, parem a un mirador, el qual ens permet observar les fantàstiques vistes de de la zona a la vegada que en Jordi ens solta algun dels seus raconets que sap, i ha estat, com ara: la Mola dels Conills, la Mola de la Bota, els Cucullons i el Mas de la Cabra, entre d’altres. Si ha voltat lo bandarra!!!! També, mirant mirant, uis un forat?? Una roca foradada??? No l’havia vist, mira per on, també t’ensenyem coses ehhh Jordi!!!jijiji

Continuem i ara arribem a la Font del Paradís, una bona raconada, amb aigua, no rajava molt però si que ens va deixar un molt bon sabor de boca, ja que era un espai molt bonic, i veure aigua sempre fa més encisadora la sortida. Aprofitem i esmorzem al costat del sender, degut a que hi havia molta aigua i fang pel costat de la font i no ens podíem sentar i estar tranquils. Aquí també, en Joan fa de les seves peripècies amb la càmera i comptant fins a 10 ens fem algunes fotografies alguna d’elles amb uns ditets que no veuran la llum!!!jeje També ens sorprèn amb la tecnologia, que amb el mòbil ens va fent les fotografies!!!!

Després dels bocates, seguim i ara ja sí, arribem a d’alt a Casetes Velles, on entre petjades de cavalls i fotografies, ens endinsem pel PR-C 82 del Mas d’Andresito, on ens portarà a la Portella de Calça i les Mirandes, havent passat abans per la Roca del Catinell. Ja tenim tota la pujada feta i aprofitem per fer-nos unes fotografies amb un server al ben mig de l’encreuament de camins que hi ha. Lloc on fer la migdiada, i fer-hi vida!!!

Vinga, ara arranquem i en busca del Lluis que a la 13h hem quedat amb ell que estaria a l’escaleta i acabaríem de fer la ruta amb ell. Entre trucades i la zona de les Faixes Tancades on el terra és la mar d’agraït i alguna patinada ens provoca, ja que el cúmul de fulles caduques dels faig que hi ha al voltant fa d’aquest sender un lloc un poc tècnic, però preciós!!!!

Ara sí, potser ens recreem amb les fotos, però és irresistible no parar i guardar aquests records per sempre!!!! També, anem baixant i ens trobem uns quants pins al mig del sender caiguts que anem arreglant per així no es perdi el corriol i poder passar altres persones més còmodes per la zona, al igual que aprofitem i fitem algun tram un poc liat. També ens deixa veure un voltor, el qual esta al solet la mar de tranquil i bé, d’alt d’una roca plana la mar de feliç i bé i posturejant perquè natros li féssim de valentes fotos i les pengéssim a les xarxes socials!!!!jijiji

Arribem a l’escaleta on el Lluis com un clau ens esperava i aprofitem per dinar, algú portava fins hi tot macarrons amb tomata i atún que al principi costaven un poc a passar però que després encara se feien més bola!!!!jijiji

També, algú va deixar un poquet d’oli d’atún on les formigues es van fer un festival i el panís, peça clau del dinar i d’alguns somriures!!!! Sou molt xaladors!!!!

Som-hi un trocet més??? Ara el Lluis ens va ensenyant el pujador de la Canal d’Enganyó que fa cap al costat de la Joca i si segueixes arribes a les Vallcaneres. Així, doncs i per un corriol de vegades poc visible però molt ben fitat anem fent fins arribar primer a una Portella i després a l’escletxa. Fantàstic tallat i profund, segons la nostra vista que no hi arribava fins al final i una figuera ens tapava un bon tros. També una petita curiositat és que un pi feia de pont entre les dues parts de roca. Quines peculiaritats i capritxos té la natura!!!!

Ara ja sí, vinga animo i ja arribem al cotxe, han passat unes quantes hores i moltes aventures però les forces ja minven. Saltem al barranc i d’aquí a l’àrea de lleure de la Vall on havíem aparcat. Ens canviem, bevem un poc d’aigua de la font que hi raja i fins el proper event!!!!

Fotos de Joan

Fotos de Jordi

Fotos de Jaume

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *