Primer cap de setmana XIV Curs de Tècniques Bàsiques de Muntanya

5 març 2019 per Jaume

El dissabte quedem tots al local de la nostra entitat, la UEC Tortosa, on per alguns és una sorpresa, ja que el canvi de local, aprofitem per visitar-lo i conèixer l’obra que amb molts de socis em tirat endavant.

Ens preparem, i posem mans a l’obra, comencem amb l’obertura del curs i on Jaume ens fa 5 cèntims del material bàsic de muntanya, on podem veure la diferència entre uns bastons de trekking i uns altres de marxa nòrdica, sense més dilació, acaba la seva xarrada, i ens diu a la tarda on quedem per tal de poder fer cap tots i que ningú es perdi.

Continuem amb en Sergi, el qual ens explica tot el tema d’orientació, mapes, brúixola amunt, brúixola avall, coordenades, corbes de nivell….. quin munt de matèria, sort que no perdem el nord i sabem situar-nos, estem encara al local de la UEC!!!!

Ens fa un petit incís del que ens depara demà, trobarem les valises? Qui sap? Les han amagat molt? Demà ho descobrirem.

Ara bé el torn d’en Jesús, més material de muntanya i la part de nusos, mareta meua quin lio!!!! Crec que encara estem embolicats amb un maxard i m’he fet pescador!!!!

Bé, ara toca anar a dinar, que a les 15h tornem a estar al lloc…. Bfff ni pair podem!!! Esperem a tots i arranquem cap on uns quants dels monitors ja ens havien preparat la zona de pràctiques. Ens posem arnesos i casc, les vagues pertinents i mans a l’obra. Alguns comencem escalant, d’altres pujant un passamà i rapelant, després torna cap amunt i pugem amb un puny, ara bé, quan arriba el torn de pujar amb 2 maxards…… ufff

També ens tenen preparat un ràpel volat per així fer un bon tast del que és aquesta tècnica. Això sí, gairebé som més monitors que no cursetistes, la qual cosa ens fa estar tranquils i segurs.

Pareix una pel·lícula de Disney amb tants de nusos!!!!  

Ens passen les hores i ni ens en donem compte, s’ha fet de nit i encara toca recollir!!!! Mare de déu!!!! Com ha passat de ràpid!!!!

A descansar tots que demà, certa persona, ens fa estar a les 8:30h al Refugi de la UEC de Caro…..

Bé, ens fem el cafè i mentre esperem que arribem tots, fem la xarrada i aprofitem com va anar el dia d’ahir i ens fan 5 cèntims del que ens depara el dia. Comencem amb una breu explicació, ens donen els mapes i documents per conèixer les diferents valises i la seva simbologia, alhora del què hem de buscar i es dóna el tret de sortida. Anem a buscar tots junts la primera valisa, després d’un poc de confusió, la veiem i alguns aprofitem i la marquem i tot!!!!

Ara comença lo bo, ens deixen sols i vinga som’hi, a veure què passa. Per darrera notem com si algú ens seguís els passos i el què diem….. Bingo trobem la segona, estem onfire!!!! Molt bé!!! Sortim a la pista i on una família del Reguers ens parla sobre la problemàtica de la processionària i el mal que fan. Continuem i ara sí, trobem el barranc que ens portarà cap a la tercera, ens abandona la persona que ens estava seguint i ens recorda que per favor, no facin tard que sinó es començarà a preocupar per si ens ha passat alguna cosa. Continuem i així anem fent, sortim i ara ja ens comencem a perdre un poc, pista amunt i pista avall, cap on és???jijiji Quines coses té l’orientació.

Cap al Mascar, però va no cal passar-hi i sortim a la pista, GR i cap al puesto que no arribem a temps sinó i si ens passem de l’hora ens tocarà pagar la cervesa!!!!

Arribem al refugi, ens fem la cerveseta i parlem un poc de com ens ha anat, llavors tornem a arrancar. Peque amunt i peque avall, mareta meua si esta fort aquest Roger!!!! Ens posem en marxa i a recollir totes les valises, gràcies a unes molt bones explicacions d’en Rufo entenem millor tot el què fem i perquè em fallat i per on anem, però ens queda encara molt per aprendre. Poc a poc, anem caminant tranquil·lament i aprofitem per veure el pont foradat de la Mola de Catí, avui no hi pujarem ja que el pes de la menuda ja comença a fer estragos i és millor anar tots junts i que aprenguem tots alhora, sempre estarà allí i ara amb totes les nocions que en Sergi i Rufo ens han donat superarem fins hi tot a Piolet!!!!!

Bé, anem avançant una a una les anem trobant totes i arribem un cop més al Refugi de la UEC de Caro, on tenim preparat un súper dinar i així fer un moment d’equip i xarrada, que ja va bé. Repassem uns quants nusos ja al moment dels postres, així sabem si el vi ens ha fet efecte i si em après bé com es feien.

Abans de marxar tots, un company nostre ens delita amb un súper cremat, bicolor i amb mil gustos!!!! És un crack i això no quedarà així, l’any vinent ens ho explicarà una nova vegada al curs, esperem!!!! El fixem com a profe de cremats!!!!

Ara sí, ha arribat l’hora d’anar cap a casa, la setmana vinent més, i ens espera la neu, a veure com anirà la cosa però si és com aquest finde serà difícil de superar!!!!jejeje

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *