PRESENTACIÓ NOU LLIBRE

24 novembre 2010 per uectortosa

Presentació d’una Nova Guia de  Muntanya el 29 de Novembre, a les 19.30 a la Biblioteca Marcel·li Domingo, Tortosa

Els autors anglesos Philip I Vivien Freakley fan una invitació oberta a l’estrena a Catalunya de la seva guia : Mountain Walking in Southern Catalunya. Editor: Cicerone Press, agost de 2010.


Aquesta és la primera guia de llengua anglesa de rutes a peu pel Parc Natural dels Ports, la Serra de Cardó,  la Serra del Montsià i el camí coster entre L’Ametlla de Mar i L’Ampolla. La seva intenció és donar a conéixer als excursionistes del nord d’Europa, l’excepcional entorn natural i diversitat de paisatges de les Terres de l’Ebre.

Amb el suport generós d’excursionistes i escriptors de guies catalans, excursionistes anglesos locals,  agències de turisme i empleats del Parc Natural dels Ports, Philip I Vivien han reunit 30 excursions que van de passejades fàcils a rutes d’alt nivell. Els excursionistes s’introdueixen a una geologia dramàtica, flora i fauna única  i a l’ús humà de les serres.

El llibre també dóna una introducció breu  de la història i cultura d’aquest racó especial d’Europa, juntament amb informació pràctica  del viatge i l’allotjament.

A la Gran Bretanya, el llibre és d’interès per als excursionistes que busquen fugir dels hiverns grisos, freds i humits d’allà. Els excursionistes d’altres països del Nord d’Europa (molts dels quals parlen anglès com la seva segona llengua) també veuran les possibilitats per a l’excursionisme que té el Sud de Catalunya, com tenen actualment Mallorca, Andalucia i les Illes Canàries.

La  presentació del 29 de Novembre constarà de breus xerrades tant en Català com en anglés, juntament amb una projecció que mostra la bellesa extraordinària de la zona.També hi haurà l’oportunitat  de parlar amb els autors i gaudir de l’ocasió amb un got o dos de vi.  La Llibreria de Viladrich 2  tindrà còpies de la guia en venda.

Sobre els Autors

Després de deixar les seves carreres acadèmiques el 2002,  Philip i Vivien Freakley es traslladen al Pirineu francès per viure la seva passió per  les muntanyes i l’entorn natural. Descobriren les muntanyes del Sud de Catalunya durant  l’escapada d’un hivern pirinenc, especialment fred . Les seves primeres exploracions eren impulsades per la curiositat . Continua sent un misteri per què les guies de llengua anglesa no fan més que una breu menció de la zona. Van comprar una casa aquí el 2004 i han passat cinc hiverns fent aquesta guia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *