Pràctiques alpinisme i Cap dera Pala deth Port

15 març 2010 per uectortosa

Aquest cap de setmana hem fet la cloenda del V Curs de tècniques bàsiques de Muntanya a la Vall d’Aran. La jornada del dissabte la vam dedicar a formar els participants en les tècniques bàsiques d’alpisnisme: encordaments, tècniques per rapelar, escalada en gel i autodetenció. En quan se’n va anar el sol vam afanyar-mos a acabar les pràctiques i tornar-mo’n cap als nostres vehicles. Monitors i alguns cursetistes ens vam retrobar en un restaurant de la Seu per sopar on el bon ambient i les rialles (provocades pel vi???) van ser la tónica constant.
Diumenge ens reunim a les 7:30 del matí per pujar al cim del Tuc del Port de Vielha, descartant Mulleres per la llargada i la perillositat d’allaus. Un allau caigut fa dies, ens obliga a canviar una mica l’inici del camí i fer un pendent prou pronunciat com per equipar-mos ja amb crampons. Gràcies al gran aturada (digna del millor porter de futbol) d’en Jordi podem, disfrutar de fotos de la meva càmera. Seguim pujant en busca del nostre objectiu, passat un “tubo” entre en un plans on hi ha bastant gruix de neu i molt tova on la progressió es fa més pesada. En començar ja les rampes d’ascens cap al Coll del Port de Viella el grup capdavanter comprova la perillositat de passar un grup tant numerós per aquelles cornises i decideixen (amb molt bon criteri) canviar d’objectiu, així que  baixem una mica i emprenem la pujada al cim Cap dera Pala deth Port (2557 m) al qual arribem sense dificultats tècniques.
La baixada la fem molt ràpida ja que molts posem en pràctica les tècniques d’autodetenció i ens llancem per les pendents “culen-baixen” fins que la neu, massa tova, ens atura.
Després de canviar-mos i pentinar-mos una mica ens anem a dinar al mateix lloc de sempre, on ens tornem a trobar amb cursetistes que també repeteixen lloc i “bon ambient”.
By Sergi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *