Sortida Cresta de Espadas i el Pic de Possets 7 d’Octubre

25 octubre 2017 per Neus Domingo

El passat dia 7 d’Octubre, vam marxar 6 companys de la UEC Tortosa per tal de poder fer la famosa Cresta de Espadas i el Pic de Possets, el segon més alt de la península.

 

En principi, el temps i les condicions eren immillorables, així que decidits vam carregar els cotxes i cap a Eriste. Allí vam fer la parada per tal de buscar un bar on dinar i agafar forces per començar la ruta.

 

Un cop, carregats, alguns més que menys, vam agafar els cotxes i camí al pàrquing de sota d’Angel Orús, aquí ens vàrem repartir les diferents tendes per tal d’ajustar el pes entre tots i algun cordino i material de crestes per si en algun moment es necessitava durant el nostre pas per la cresta.

 

Així doncs, i carregats fins d’alt vam deixar els cotxes i començar la bonica pujada que hi ha fins al refugi, un cop allí, vam fer la parada obligatòria ja que havíem de comprovar el famós suc de llúpol. Llavors, i feta la fermentació vam continuar pujant fins arribar a l’encreuament amb la pujada per la Canal Fonda i el llac de Ibón de Llardaneta, aquí era moment de parar les tendes ja que es feia de nit i havíem de sopar i recuperar forces per demà fer l’atac definitiu a la cresta i Possets. D’aquesta forma, ens vam donar pressa i ben d’hora ben d’hora tots a dormir.

 

El despertador sona a les 5h del matí, però la falta de llum a molts els frenava, així que ens vam esperar impacients alguns fora les tendes i alguns dins al sac fins que sortís el Sol. Aquí ens vam separar amb dos grups de 3, i uns van fer l’atac a Possets i els altres a la cresta. Feia un poc de vent, i teníem temor que a la cresta fos pitjor, però no, va anar minvant per deixar-nos gaudir d’unes vistes i entorn feréstec i preciós.

 

Durant el curs de la cresta, ens vam trobar amb un pas on estavem un poc exposats i a un dels companys el lligàrem per tal de evitar un possible ensurt. També, va haver un altre punt on veiem que la gent anava un poc per sota la cresta, però amb problemes i nosaltres vam decidir acabar de pujar per tal de poder prosseguir amb més seguretat, aquest pas no era tant exposat, però amb extrema precaució el vam superar. Un cop passat, ens vam plantar davant del Pas del Funambulista, preciós, exposat, i amb una pujada d’adrenalina al cos, que com diria algun comentarista, apustuflant!!!! En aquest punt, precaució i sang freda, ja que l’error no és permès si no vas lligat. Passat el pas, ja sols ens queda arribar a Possets, enfilar l’última pujada que “planera i de bon xafar” per fer cim i fer un tentempié o el vermut.

 

Així, i com que ja se’ns feia tard, després de fer el mos, ens vam dirigir cap avall per la Canal Fonda i algun que altre de l’equip mirant el Diente Royo, un cim que el veus i és impossible de pujar, però es corona. El vàrem deixar per la pròxima vegada que anéssim, sempre va bé, així tens l’excusa per tornar a gaudir de les vistes que ens ha donat la muntanya aquests dies. Vam continuar, fent la parada a recollir les tendes i sacs que ens havíem deixat on vam dormir i prosseguir fins al refugi, on la parada per veure l’ordi que es conrea allí és obligatòria. Un cop refrescats, a seguir el camí fins als cotxes, amb una parada per veure l’enorme cascada d’Espigantosa, un racó molt bonic i amb una aigua curativa pels músculs cansats i carregats.

 

Un gran cap de setmana, amb magnífics companys i majestuoses muntanyes, el Pirineu té un caliu especial i fa que les poques vegades que el visites tinguis ganes de quedar-te!!!!

 

Jaume

Una respuesta a “Sortida Cresta de Espadas i el Pic de Possets 7 d’Octubre”

  1. Vicente dice:

    Bona cronica Jaume!!! Esteu fets uns cracks!!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *